El Tiempo por Tutiempo.net

lunes, 12 de marzo de 2007

Cine a Irlanda V - The Illusionist -

Divendres tarda... cine! No hi ha mes! Be, si... una pelicula: The Illusionist. I tornar als principis: Parnell. No hi ha res com tornar a casa teva.

En aquesta ocasio la meva acompanyant va ser la Noe. A peticio seva haviem de veure un altre pelicula, pero ultimament encara que les coses es posen peliagudes a mitja tarda, finalment tinc sort i acabo veient el film que em venia de gust. Aixi que tot dit! Be, tot no! Mentre jo vaig anar a fer un riu abans del comencament de la pelicula, un boig (o intent de tio no normal), es va asseure al costat de la meva butaca. Molt raro! Un tio molt raro! I molt incomoda a la vegada... ocupava tot l'espai per el meu brac, i a mes em clavava el seu colze a les meves costelles. Jo ja patia, pero sortens vam poder moure i gaudir de mes espai. Una butaca mes a l'esquerra. Ja em veia tota la pelicula menjant crispetes, i tenint acidesa d'estomag pel fet de digerir malament un colze. Les set de la tarda no es hora per comencar a menjar colzes... potser mes tard!

Cine: The Illusionist

Protagonitzada per Edward Norton, Paul Giammati, Jessica Biel, Rufus Sewell, Eddie Marsan, Jake Wood i Tom Fisher.

Dirigida per Neil Burger.


Guio de Neil Burger basat en una historia de Steven Milhauser.

USA, 2006.

Quan Eisenhem (Edward Norton) comenca a actuar amb el seu impressionant espectacle d'ilusionista a Viena, aviat corre la veu sobre els seus poders sobrenaturals... arribant fins a les orelles d'un dels homes mes poderosos i pragmatics d'Europa, el princep heredeu Leopold (Rufus Seell). Convencut de que el mag no es mes que un expert impostor, Leopold assisteix a un dels seus espectacles d'Eisenheim. Pero quan la bella promesa del princep, Sophie von Teschen (Jessica Biel) apareix, Eisenheim i Sophie es reconeixen de la infantesa i un amor del passat torna a reviure.

Amb eisenheim i Leopold lluitant per l'afecte de Sophie, aviat es fara evident que tots dos estan disposats a no posar limits per reivindicar i mantenir el seu amor. La relacio clandestina i l'inspector de policia Uhl (Paul Giamatti) te com a missio, per ordres de Leopold, treure la mascara a Eisenheim. Mentre que Uhl insisteix amb tenacitat en descubrir els trucs d;aquest home, Eisenheim prepara el numero mes ambicios.

* OPINIO: El desenvolupament de la pelicula es bastant lent en el 95% del film, i una mica pobre amb referencia a els decorats. Els quals estan molt ben cuidats, pero en realitat son forca escassos i poc variats. Des del mateix principi, vaig tenir la impressio que el director volia fer una pelicula com si fos una fotografia antiga en blanc i negre. Es una percepcio que ningu mes va sentir. Sabeu la tipica fotografia que tots tenim d'avis o de gent de l'epoca, on els laterals d'aquesta estan com desdibuixats? Doncs penso que la pelicula intenta ser en tot moment, un fotografia antiga en moviment, exagerada quan dintre del film es recorda a moments passats. Realment l'amor dura tants anys quan les persones canvien tant? Un amor d'adolescent es capac de engegar una altre vegada despres de que et surti barba? La meva resposta es que no! Sobretot quan la teva amada et diu que somiava amb tu... pero amb el tu de sense barba. El d'abans! Xasco! Ja no som el que erem! Ni serem el que som!

Finalment, en el punt algid el somriure de policia, es contagia a tots els espectadors del cine, en el 5% restant. Un altre ritme... el ritme del descobriment! Complicitat! Canvia la idea respecte la pelicula, i fa que pensis que realment no ha estat tant lenta. Estaria molt be que pogues agafar aquest ritme tota l'estona.

Pelicula que enganxa per la tematica, la magia! Una mica per l'historia d'amor... pero no gaire, no es real. Per la politica entre la monarquia i la policia. Per les desigualtats socials. Pero heu d'estar preparats per veure-la a un ritme lent. No a camara lenta... pero a l'antiga! Potser es millor estar davant de la televisio de casa que el cine. Em sembla que d'aquesta forma agradara mes. Poder parar-la i anar al WC. Tenir temps per digerir la lentitud, i els decorats tant macos... no em vull fer pesat, pero escassos!


Mes info, navega: Web oficial del film

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Jordi, en lloc de tant cinema el que hauries de fer és anar al pub amb el Dieguito i a mitja conversa li tires la pinta al terra i després et passes tota l'estona abraçant-lo!! Hahaha!!

Jordi Tió Felip dijo...

Ostipa Marc! Si et soc sincer encara es hora que recordi que li vaig tirar la pinta. Mira que m'ho vas dir, pero es que no recordo fer cap moviment fort i despres veure una pinta al terra! Segons ell va ser que si... pero be, bon nano i molt simpatic! Si es aixi va ser sense volar, i al passar pel seu costat!