El Tiempo por Tutiempo.net

miércoles, 21 de marzo de 2007

De gran vull ser: Ignorant, de cap a peus! II

Despres del post d'ahir amb el mateix titol i evidentment la mateixa tematica, i d'algun comentari amb caire optimista, ja no hauria d'escriure mes al respecte. Pero com que ahir vaig tenir que marxar de la feina puntual per temes pancartistes, no vaig poder escriure tot el que realment tenia anotat a la meva llibreta. Per tant, aquest post es una continuacio de l'anterior.

Definicions: "Gran diccionari de la llengua catalana".

- Ignorant: Que no sap res o sap poc en general o amb relacio a una cosa.

- Ignorancia: Estat del qui es ignorant. Ignorancia crassa, supina. La ignorancia de la llei no n'excusa el compliment.

- Ignorar: No saber alguna cosa, no coneixer-la o no tenir-ne noticia.


Ignorant per no saber el que esta be i el que esta malament. No vull saber de religions, d'etica, de societats, d'angels o dimonis, no vull saber de veritats, de mentides, el que fas o deixes de fer, d'historia, d'histories, de gent, del passat, del futur, del temps, dels records, de tonteries, de mitologia, de contes reals o no reals, de frases fetes, d'exemples, de tecnologia, de llengues, de gramatica, d'ortografia, ni de compassio ni de remordiments. No vull saber quina es la millor escola o universitat, o quin es el millor resultat o el pitjor, no vull saber ni el primer ni l'ultim... no vull saber ni que no se res. No vull saber ni lo que sabia Socrates: "nomes se que no se res!".

No vull saber ni de tu ni de mi. Ni de vosaltres ni de nosaltres! Es questio de no saber res mes. Si soc pobre no m'ho diguis, si soc ric no t'ho dire. Si ets amic no fa falta saber-ho, si ets enemic millor que no ho sapigues.

No vull recordar, no vull tenir coneixement del passat. No vull tenir ansietat! No vull saber de guerres, de morts, de desamors, de persones sense escrupuls ni sentiments! No vull saber de falces esperances, de desitjos, de frustracions, de realitats, d'irrealitats, no vull saber la teva realitat (no es la meva, i dius mentides). De feines, d'obligacions, de deures, de colors, de pells, de races, de temporades, de vacances, del temps. No vull saber de banderes, d'equips, de rivals, de remordiments, de comportaments, de temparaments, coneixements, de diners, deutes, de sous i de preus. Dolor, fam, empatx, riquesa, pobresa, el que ets tu i el que vols ser!

No vull saber els teus somnis, ni les teves pors, ni els teus desitjos, ni les teves aventures, ni les teves cagades. No vull saber res! I el mes important, es que no vull saber que no se res! Ignorancia profunda, la mes primaria. Ja en tinc prou! El meu cervell es massa petit per entendre les coses... per entendre! Millor ni saber.

Fes preguntes i fes-te mal. Tot allo que questionis i esperis com a resposta, sera cert i finalment es donara. Doncs llavors no preguntis, no sapigues res, i no vulguis saber res. El mes important es no voler saber res.

El pou de... l'ignorancia! Com mes profund millor, mes fosc i per tant menys llum. Menys realitat! Ignora i fes-ho aviat perque pot ser massa tard.

Ignorant: la professio del futur!

2 comentarios:

Edu dijo...

Jordi, cal ser cec per caminar en el país de la felicitat, però cal veure-hi, per tal de no caminar a les fosques. Si no veus on entrebanques no pots corregir el teu curs...

dic, jo... no?

Jordi Tió Felip dijo...

I Edu... dius molt be! Quan dic ignorancia em refereixo una mica a tota la resta. Tot allo que no controles i que les persones et fan, pq actuen segons el seu comportament.