El Tiempo por Tutiempo.net

martes, 6 de marzo de 2007

Cine a Irlanda IV - The Good Shepherd -

La intencio de la setmana passada era sortir de la feina, arribar al cine a Parnell Street, mirar la cartellera i entrar a la primera pelicula que fessin en aquell moment. Aquest era l'ordre i la intencio... be, aixo es el que volia fer, pero... haig de dir que ja tenia pensat intentar veure The Good Shepherd!... que carai!

Aixi que abans d'acabar la jornada laboral, vaig intentar descobrir l'horari del film escollit visitant la pagina web. Amb l'evident decepcio que la pelicula comencava a les 21:40h i jo acabava la feina a les 17:30h. Massa tard per anar al cine un divendres! Finalment vaig acabar seguint l'ordre establert. Pero mentre caminava en direccio a Parnell Street pujant per O'connell, vaig recordar que tambe existia un altre cine (el Savoya) i just davant d'aquesta avinguda... i quina sort! The Good Sheperd comencava en 45 minuts! Encara mes sort!

La sala principal, immensa, enorme... feia temps que no recordava una sala de cine tan gran (tot era gran!). Haig de dir pero, que el que mes em va cridar l'atencio va ser: els serveis estaven dintre de la sala, i a la pantalla hi havia unes cortines de color vermell que li volien donar un toc de teatre.

Cine: The Good Shepherd

Protagonitzada per Matt Damond, Angelina Jolie, Robert De Niro, Tammy Blanchard, Alec Baldwin, Michael Gambon, Joe Pesci, Billy Crudup i Eddie Redmayne.

Dirigida per Robert De Niro.

USA, 2006. (A Espanya arribara el 4 d'abril de 2007)

Matt Damond interpreta a Edward Wilson, un autentic patriota conscient de la importancia del secretisme. Va aprendre el valor de la discrecio i de l'honor durant la seva tragica i delicada infantesa. Durant el 1939, mentre estudia a la universitat de Yale, el conviden a unir-se a una societat secreta anomanada "Skull and Bones", una fraternitat molt tancada d'on en sortiran molts liders. La seva intel·ligencia, impecable reputacio i infrangible fe en els valors americans el convertiran en el perfecte candidat per ser un agent secret segons els criteris d'aquells que mesuren a els nous membres.

El jove idealista comenca a treballar a la Office of Strategic Services (OSS) (Agencia de Serveis Estrategics), la precursora de la CIA, durant la II Guerra Mundial. Aixo canviara la seva vida i, en certa mesura, ajudara a conformar la geopolitica de l'epoca actual: Erward Wilsom i els seus companys van crear l'agencia d'espionatge mes poderosa del mon. Es un dels membres fundadors de la CIA, una organitzacio en la qual la duplicitat esta a l'ordre del dia i res ha de ser el que sembla. Poc a poc, el seu idealisme deixa pas a un caracter cada vegada mes introvertit, reflex d'un mon que acaba d'entrar a la llarga paranoia de la Guerra Freda. Els seus metodes acaban sent adoptats com procediments estandards i es converteix en un dels agents de mes pes de l'agencia mentre lluita sense tregua a el KGB en una especia de patida d'escacs a escala mundial.

Pero la seva dedicacio no te mesura. Ni tant sols per la seva muller Margaret (Angelina Jolie), i el seu estimat fill (Eddie Redmayne), el qual deixara a un costat un cami que l'obligara a sacrificar tot el que te per la seva feina.


* OPINIO: Totes les vegades que he anat al cine a Dublin, tenien com a factor comu que sempre es repetia el mateix trailer. Aqui a Irlanda els anuncis i trailers duren molt de temps, i fins hi tot a la meitat d'aquests, un anunci de la marca Coca-Cola et recomana que encara tens temps d'anar a comprar alguna cosa per veure... Coca-Cola potser? La gent entra, surt de la sala, i parla de les pelicules que han de venir proximament. Nosaltres no erem pas una excepcio, pero quan feien el trailer de The Good Shepherd jo em quedava en silenci, amb la boca oberta i expectant. Volia veure aquesta pelicula!

Aquest film dura aproximadament unes 3 hores, amb intermig hi tot. 180 minuts ben aprofitats, on la trama, amb els salts en el temps t'enganxen per voler saber com acabara. Es una pelicula molt ben feta, amb un sentit de la imatge molt acurat. I una tematica molt interessant: els espies (pero no nomes espies en la materia de l'oficina, sino tambe el canto mes familiar, oci, amics, hobbies... els principis). I el principi de l'agencia d'espionatge mes important del mon!

Es cert que alguna cosa falla: com per exemple veure Matt Damond fent de pare (quan podriem dir que quasi be es el meu germa petit). O el paper que protagonitza l'Angelina Jolie, on no es creible el que li succeeix encarnant ella el paper. Pero be, totes les grans pelicules necessiten estrelles, tant en l'apartat masculi com en el femeni. Ara... hi ha una frase que pronuncia ella que m'encanta! La Jolie es una actriu que realment no em diu res fisicament... raro?... segurament! Pero he descobert, al veure el film en versio original, que te una veu molt maca... i borda aquesta frase! (no la dire pas!)

Pelicula 100% recomenable! S'ha de veure! I a mes s'ha de veure en el cine, amb les palomites i la Coca-Cola light a les mans. 9 euros (pq no acceptaven el carnet d'estudiant) molt ben gastats!


Mes info, navega: Web oficial del film

No hay comentarios: