El Tiempo por Tutiempo.net

jueves, 8 de marzo de 2007

La lluna pintada de vermell

El passat dissabte (3 de Marc)va haver un eclipse total lunar, el qual va ser visible des d'Europa, Africa, America i alguna part d'Asia. Jo sortia d'un dels pubs mes macos de Dublin, amb la gent de CAD i TV3 internacional. Tots ells esperant a peu de carrer i mirant cap al cel. Que deuen mirar? em vaig preguntar.

"Jordi cony! Mira la lluna, que avui hi ha un eclipse lunar!" em van deixar anar ells.

I si... no se si el mes sorprenent de tot es que hi hagues l'eclipse lunar, o que hi hagues un eclipse lunar i que es pogues veure a la ciutat de Dublin. Aquella nit no hi va haver nuvols... be alguns, pero no tapaven la bellesa de l'espectacle.

De cami a la pizzeria on voliem anar a sopar un quants catalans, i els meus companys de casa, nomes feiem que trobar-nos a tothom mirant la lluna. La majoria d'ells tirant alguna fotografia, ja que avui en dia tothom porta camares digitals enganxades a les butxaques dels pantalons. Es impressionant! Semblem japonesos! Finalment la lluna va agafar un color vermellos... molt maco la veritat! Encara que haig de dir... que me la imaxinava mes gran!

Un eclipse es un fenomen poc frecuent, pero molt interessant. En un eclipse lunar, el Sol, La Terra i la Lluna es posen en linia durant la fase de la lluna plena. A l'estar aliniats, el cono d'ombre projectats per la terra incideix directament sobre la Lluna, fent que es quedi amb un color fosc. En aquests casos s'observa de forma gradual en un periode de varies hores, el qual pot afectar o una part de la lluna (eclipse parcial, L1, o eclipse d'ombra, L3), o afectar la totalitat del disc (eclipse total, L2).

Amb aquest video tot queda una mica mes clar, i aixi aprenem una mica mes! Cada dia una cosa nova.


No hay comentarios: