El Tiempo por Tutiempo.net

martes, 6 de febrero de 2007

Cine a Irlanda

Des de fa aproximadament un mes, que una colla d'amics anem al cine cada divendres. Som els FILA A Cat, ja que sembla mentida pero quasi sempre comprem les entrades de la primera fila. Com em va dir un molt bon amic meu: "Genial idea la d'anar al cine, és una de les millors maneres de perfeccionar el listening així com agafar vocabulari americà, l'anomenat slang."

Ja en portem tres al cine i una en DVD. Aixi que aqui intentare donar la meva opinio i recomanar o no, alguna d'elles.

Abans de tot un consell: "Sempre que aneu al cine no espereu res, no tingueu intencio de veure el millor film del mon, ni les millors interpretacions o els millors efectes. No espereu plorar perque algu us hagi dit que plorareu, o no espereu riure molt si algu us ha dit que es la mes divertida. Nomes heu de seure ben comodament en la vostra butaca. Obriu be la vostra men i els vostres ulls, i deixeu que durant un temps la pantalla us expliqui un conte. Igual com quan erem petits! Igual com quan ens anavem a dormir amb la boca oberta i no deixant de pensar en el que ens havien explicat. Deixeu-vos portar! Deixeu-vos endur! I us puc assegurar que alguna grata sorpresa us portareu cap a casa!


Cine: The Last King of Scotland.

Protagonitzada per Forest Whitaker, James McAvoy, Gillian Anderson, David Oyelowo i Kerry Washington.

Dirigida per Kevin Macdonald.

Es un film angles basat en la novela de Giles Fonda, amb una nominacio a l'Oscar en la categoria de Millor Actor per Forest Whitaker.

La historia ens explica com per casualitat un jove doctor escosses, Nicholas Garrigan, es converteix en el metge personal del nou president d'Uganda. Al principi Garrigan ignora els crims que el president Amin porta a terme, pero despres es veu forcat a reconeixer la realitat quan un comentari que fa acaba amb la mort del Ministre de Salut.

* OPINIO: film recomenable, que explica fets historics i reals, d'aqui la seva duresa. Una altre visio del mon, mes pobre, mes cruel, mes llunyana. On les lleis son barbaritats, on les religions son barbaritats. Interessant!

Mes info, navega: Web ocicial del film


DVD: Y Tu Mama Tambien.

Protagonitzada per Gael García Bernal, Diego Luna, Maribel Verdú, Andrés Almeida, María Aura i Juan Carlos Remolina.

Dirigida per Alfonso Cuarón.

Mexic, 2001.

Tenoch i Julio son dos joves mexicans, inseperables amics de diferent classe social pero de similar ideologia, que en un casament coneixen a Luisa, una atractiva espanyola casada amb el cosi de un dels nois. Per impressionar-la la conviden a un imaginari viatge que Tenoch i Julio suposadament tenen que emprendre. Ella no els hi fa molt de cas, pero per certes circunstancies de la vida, Luisa decideix posteriorment acceptar la invitacio. Els joves, sorpresos, no tenen mes remei que organitzar el viatge a la mitica platja de "Boca de Cielo", i aixi que no es dongui comte de la mentira. En el viatge el trio experimenta un torbelli d'emocions que els canviara profundament.

*OPINIO: Molt recomanable. La vaig veure un dijous a la tarda, sense pretencio de veure res. I la vaig disfrutar ben acompanyat. On alla on nomes hi veiem un joc, hi ha molt mes. La vida no es tan sencilla com sembla, ni tampoc les amistats ni les relacions. Per ells, tothom pot passar per sobre els altres. Fins hi tot ells mateixos. Per ella, tot s'acaba. Les relacions en el mon: Una Merda! Aixo no es vida! Aixo no es amor! Axio es real! Vigila: la teva mare tambe! Qui sap!

Mes info, navega: Web ofical del film


Cine: Babel.

Protagonitzada per Brad Pitt, Cate Blanchett, Gael Garcia Bernal, Koji Yakusho, Ariadna Barraza, Rinko Kikuchi i Elle Fanning.

Dirigida per Alejandro González Iñárritu.

Drama, USA, 2006.

Armats amb una Winchester, dos joves marroquis surten en busca del ramat de cabres de la familia. Enmig del silenci del desert, decideixen provar l'escopeta... pero abasten molta mes distancia de la que esperaven. En un instant, les vides de quatre grups d'extranys en tres continents colisionen. Una parella de turistes americans, una dolescent japonesa sorda i rebel amb el seu pare, i una cangur mexicana que se'n porta sense permis a dos nens americans a l'altre canto de la frontera, es veuen atrapats en la creixent ona d'un accident amb proporcions que creixen sense que ningu les pugui controlar. Ningu d'ells s'arribara a coneixer, encara que tenen una inesperada conexio que els uneix, es quedaran aillats al ser incapacos de comunicar-se amb les persones que els envolten.

* OPINIO: Quan vaig anar al cine a veure aquest film, ni havia vist el trailer ni tampoc n'havia sentit a parlar. Cap imatge, cap comentari. Conclusio, vaig disfrutar i patir realment. Brutal el contrast entre soroll i silenci de la noia japonesa. Brutal la bellesa i el monstre d'ella mateixa. Magnific el contrast entre les diferents histories, on en un mon on les nostres accions no tenen res a veure amb els altres, poden fer canviar el rumb de persones que ni coneixem. Estem tots conectats encara que no volguem. Sempre que prenem una decisio, sempre que escollim un cami, estem condicinant la vida de moltes persones. El seu futur! Dos ciutats que es toquen i son tan diferents, dues mentalitats, dos paisos... en un moment estas a dalt i en l'altre estas a baix. La vida es compensa ella mateixa. No hi ha error que en el present o en el futur no s'hagi de pagar. Es tot una balanca! Un principi que algu va comencar i que no hi ha manera de parar. Film per pensar! Film per recomanar ja! Dualitat... o mes!

Mes info, navega: Web oficial del film

4 comentarios:

Anónimo dijo...

How is it going!!

Molt bé Jordi, em sembla una idea genial això de que hagis creat un post amb les teves idees i pensaments. Precisament a mi que m'agrada molt el cinema, però que ultimament el tinc força oblidat, el tenir un crític cinèfil en qui poder comfiar a l'hora de seleccionar films, em va simplement de meravella. Aquest cap de setmana volem veure la de Babel, i després de la teva crítica, crec que pot agradar-me bastant, tot i que com sàviament apuntes, s'ha d'anar al cine amb la ment oberta i sense judicis de valor previs a la visualització. Així ho faré i no tindré en compte cap dels teus comentaris. La setmana vinent escriuré la meva pròpia crítica sobre aquesta peli, aquí en aquest post teu, que sense voler ser destructiva, amb quasi tota seguretat serà diametralment oposada a la teva, jejejeje, és conya Jordi, segur que coincidim en molts aspectes.

Lo dit, brillant idea la de crear aquest link amb idees i experiències disfrutades per tu per la terra Celtic. Seguim en contacte crack. Per cert, intel.ligent comentari el del teu amic sobre el fet d'anar al cine a veure pelis en anglès, segur que sap del que es parla.

Acuidar-se i una forta abraçada.

Jose

Edu dijo...

Ei Jordiiiii!!

benvigut al ciber-mon... a partir d'ara la teva productivitat a la feina sera tot "costa avall" (literalment) jejeje

A veure quan fem una sessió de Tarantino!

Això és per que et vagis acostumant a fer resums de pelis decents!! Mira i apren (Fuma Turman!) jejeje
http://www.youtube.com/watch?v=o15H0TbgOpE

Una abraçada! :-)

Anónimo dijo...

Hola Jordi!!

Molt bona ida; i si, el curt del "supermarket" va estar força be.
Quant de temps portes alla? Espero que tot te vagi molt be per terres irlandeses. I per ara res mes... Una abraçada molt forta des de Barcelona.

Ups! una cosa mes, has vist "inconscientes"? si la veus ja em diras que tal. Jo, per la meva part haure de veure "I mi mama tambien".
Bye!

Esther.

Anónimo dijo...

Ei brother!
continua així que m'estalvies d'anar al cine pq ara puc fer uns comentaris brutals a la gent que si que les ha vist i sembla com si siguessin meus! jejejej
No fora conyes... la de Babel em fa gràcia anar-la a veure... ja et dire si la meva opinió concorda amb tu... o realment per variar no... jejejeje....