El Tiempo por Tutiempo.net

martes, 20 de febrero de 2007

Cine a Irlanda II - Blood Diamond -

Ens trobem possiblement, en un dels millors mesos de tot l'any per anar al cine. Es ara, quan podem escollir entre una gran varietat de films, i tots ells d'una qualitat molt alta. No recordo cap epoca de l'any, en que els premiats Oscars tinguin una influencia tan directa (i positiva!). Sera per la seva proximitat en el temps!

Podem escollir entre llargmatratges que no lluiten per tenir el pressupost mes elevat del 2006 o 2007, en canvi, aquest any entren en guerra per la tematica. I tots ells sembla que s'han posat d'acord per mostrar els problemes de paisos pobres.

Cine: Blood Diamond

Protagonitzada per Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly, Djimon Hounsou...

Dirigida per Edward Zwick (director de; El ultimo samurai)

USA, 2006.

Amb el caos i la guerra civil que durant els anys 90 va envoltar Sierra Leona com a telo de fons, "Blood Diamon", es la historia de Danny Archer (Leonardo DiCaprio), un exmercenari surafrica, y Solomon Vandy (Djimon Hounsou), un pescador de Mende.

Tots dos son africans, pero les seves histories i les circumstancies son completament diferents. Els seus destins s'uneixen en la recerca conjunta per recuperar un diamant rosa, poc comu, que pot transformar les seves vides.

Quan Archer esta dins de la preso per contraban, aquest sap que Solomon, qui fou separat de la seva familia i obligat a treballar en les mines de diamants, ha trobat i amagat l'extraordinaria pedra sense polir.

Amb l'ajuda de Maddy Bowen (Jennifer Connelly), una perdiodista americana amb un idealisme que va perdent forca per la profunda relacio amb Archer, els homes comencen un viatge per el territori rebel. Aquest, mes que la recerca del valuos diamant, podria salvar la familia de Solomon i donar a Archer la segona oportunitat que creia que mai podria arribar a tenir.


* OPINIO: Molt Recomenable! A Blood Diamond podem veure un DiCaprio que deixa de banda les seves caracteristiques peculiars que l'han portat a ser on es. Per mi, va ser la primera vegada que mirava un film on ell actuava amb idioma original, i barrejat amb l'accent que li aporta al personatge va quedar del tot estrany.

Pero el copet a l'esquena no ha de ser per ell, ni per la Jennifer Connelly, sino per el mes brillant de tots tres: Djimon Hounsou. Borda un paper que ha d'arribar als extrems com a home per poder salvar la innocencia del seu fill i per tant la seva vida. D'aquesta forma, es la unica manera que te d'allunyar el seu valuos primogenit, de l'odi, el desordre, les desigualtats i la violencia del seu pais. Quin preu te la innocencia de les persones? Quanta gent roba la innocencia i com a afecte indirecte es converteix en un assassi sense acceptar-ho? No fa falta anar al tercer mon per veure lladres d'innocencies... a casa en tenim un munt!

Tot aquesta trama barrejada amb el primer pas en la vida dels diamants: l'extracció, i posteriorment el seu augment de valor. Una critica creixent a tots aquells i aquelles que porten, regalen i utilitzen diamants... els quals paguen quantitats exagerades per portar vides de molts innocents penjades en el coll, en les orelles o simplement en el dit.

Segur que els diamants son transparents?... o tenen un color vermellos per la sang que han arribat a vessar?

Mes info, navega:

Web oficial del film (USA)

Web oficial del film (Espanya)

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Bones! La veritat que ha estat una molt bona peli, feia temps que no anava al cine i sortia satisfeta d'haver pagat més de 6 euros per veure una peli. La vaig veure fa 15 dies, s'ha de dir que és molt dura, costa veure tot el que fan amb els nens. Jo també recomano a qui no l'hagi vist que la vagi a veure. Apa siau!

Anónimo dijo...

Fa dos caps de setmana vaig estar a madrid i tota parada al costat de la Almudena saps a qui em vaig tribar? amb el prota de la peli en qüestió: sí, sí, el Leonardo Dicaprio. Quin glamour jajaja fins i tot "vam caminar plegats" fins a la Plaza Mayor.

El que jo no sabia és que l'havien escridassat el dia anterior a la presnetació del film :P

Anónimo dijo...

ei! pues jo e de confesar qe le comprat pirata i encara no le vist ja us dire...pero tothom coincideix en qe leonardo dicaprio ho fa molt be i que la peli es mol dura. salutacions a tots. nuni