El Tiempo por Tutiempo.net

martes, 6 de febrero de 2007

Diumenge by car

Doncs si! Durant aquest fred diumenge tres amics (Noelia, David i Dani) i jo vam llogar un cotxe per anar a fer una mica el turista per la verda Irlanda.

Al despertar-me ben d'hora amb la boca seca de la festa del dia anterior, vaig quedar perplex a l'observar que tot estava cobert per una boira molt espessa, la qual ens va acompanyar durant tot el viatge i tots els llocs a on vam anar a parar. No va ser facil sortir del llit, sobretot despres de la festa del dia anterior que va durar des de l'hora de dinar fins a la matinada. Impressionant!

Abans de marxar vam comprar provisions per dinar i aixi vam fer via cap a el "Trim Castle".
El Trim Castle es el castell anglo-normand mes gran que queda a Europa. Varies escenes de les batalles de la peli de l'heroi escoces de Braveheart foren filmades als voltants de Trim. Recordeu quan el rei tira per la finestra l'amic del seu fill? O al final de la peli quan es produeix l'excecussio? Doncs tot aixo i mes, va ser filmat en el castell de Trim.

Un cop fet la visita guiada de rigor, ens vam dirigir cap a “The Hill of Tara”. Ha estat emplacament de druides, guerrers i fou els assentaments dels Gran Rei d'Irlanda. Avui son formacions de montanyes circulars.

Reis, poetes i herois solien reunir-se a Tara cada tres anys. Alla feien les lleis, donaven solucio als problemes, i revisaven els poemes i les histories que cada poeta conservava en el seu cap. En el segle VI, San Ruadan va tirar una maldicio sobre Tara "Que Tara sigui abandonat per sempre", i Tara finalment fou abandonat. Ja no fou mai mes la capital politica d'Irlanda, encara que va quedar com la capital espiritual de la Irlanda pagana.

Durant el 1840, el gran lider irlandes Daniel O'connell organitza un meeting a Tara per protestar contra el tracte dels catolics. Es va posar de peu sobre una plataforma de fusta que fou construida especialment per aquest acte, sobre "The Mound of the Hostages". Mes d'un millo de persones va participar en l'acte.

Alla com a turistes podem veure la pedra del desti, "The Stone of Destiny". Es una pedra que es mante de peu i es va portar per la magia que tenia. La pedra cridava quan el vertader rei es posava sobre d'ella. Els anglesos la van robar el 1927, y la van tornar als escocessos en els ultims anys, on esta exposada en el castell d'Edimburg.

Pero, a Irlanda es creu que l'autentica pedra, mai va sortir d'aqui i que encara es troba en les muntanyes de Tara avui en dia. Per cert, no intentis mai explicar-ho als Escocessos.

No hay comentarios: