El Tiempo por Tutiempo.net

martes, 3 de abril de 2007

Cine a Irlanda VII - 300 -

Fa dos divendres va ser pelicula d'estreno: 300. No tinc costum d'anar corrents al cine a veure pelicules que estren aquell mateix dia, o fa nomes pocs dies: nomes hi ha cues, molta gent, i es fa dificil comprar una bona butaca.

300 va ser estrenada a tot Europa el dijous. Pero per divendres teniem la previsio de que el cine tambe estaria realment ple, i per aixo la Noelia va comprar les entrades via internet. Sessio de les 18:30h. Veniem cansats del dia anterior de fer pintes al costat del cementiri en un dels pubs mes antics de Dublin, i vam arribar a la conlusio que anar al cine tant tard no ens aniria be. Aixi que per aixo vam comprar les entrades per la sessio de les 18:30. Una mica de presses, pero tot forca be.

Cine: 300

Dirigida per Zach Snyder.

Protagonitzada per Gerard Butler, Vincent Regan, Lena Headey, David Wenham, Michael Fassbender, Mercedes Leggett, Rodrigo Santoro, Tom Wisdom, Andrew Tiernan, Dominic West, Andrew Pleavin.

Gener: aventura.

USA, 2006.

En el 489 a.C., 300 soldats espartans, dirigits pel rey Leonides, van frenar a un milio de perses sota el poder de l'Emperador Jerjes, el monarca mes poderos del planeta. Per conseguir-ho, els espartans van entregar les seves vides en la defensa de l'estret pas de les Termopiles, on la superioritat numerica persa queda reduida a la minima expressio, i amb aixo van conseguir una avantatge estrategica que facilita la posterior derrota dels perses, preservant aixi la civilització occidental dels barbars asiatics.

* OPINIO: Un dels trailers mes repetits des de que porto a Dublin. Pelicula visual. Realment destaca la imatge per sobre de tot (guio, so, realitat historica...). L'estetica!

Al principi costa entendre que una pelicula es pugui realitzar en la seva totalitat dins d'un estudi. I aixi fou! A Canada. La segona pelicula del director rodada de la mateixa forma. Pero gracies aixo, es 100% fidel al comic. I nomes es aixo! El comic! El comic transformat a pelicula! El comic de Frank Miller.

Mes info: el comic de Frank Miller
Mes info: compara el comic amb la pelicula

Felicitats al director per la seva fidelitat en les imatges. Tasca gens facil... be, potser mes facil amb les noves tecnologies. Pero tot i aixi, quan observem les dues creacions podem dir que son exactament iguals.

Pero el cine tambe es aquesta pelicula... imaginacio, novetats, coses diferents. Maneres diferents per explicar. Maneres diferents per entendre com s'han d'explicar les coses. No es necessari ser fidels a la historia original. Tambe pot ser nomes es espectacle! Passar una bona estona.. no hi ha mes! Es un contingut molt pla... pero com he pogut veure en el trailer en castella, traduit encara es mes pla.

Compareu:

1.- Trailer (espanyol):



2.- Trailer (angles):




Amb la versio original penso que impacta mes. Es mes real! Fa por! Pots sentir amb mes fidelitat la bogeria de la historia. La millor mort... lluitant!

Es cert que al principi totes les imatges impacten molt mes que no pas al final. I que quan portes una bona estona de pelicula, t'agradaria veure alguna cosa diferent. Pero com sempre que vaig al cine, intento disfrutar al maxim com si fos realment un nen petit. I moltes vegades disfruto! Una historia! Un conte!

Encara que l'actriu principal no tingui un gran paper a desenvolupar, m'agrada destacar que es una dona molt bella: Lena Heady. Acompanyada per un atractiu que en cap de les seves anteriors pelicules havia notat. Pero aqui, si! Molt sensual! Sensualitat grega! I mala llet!

Molt millor veure el film al cine... a casa perdra l'efecte de pantalla-gran-i-volum-que-despentina!

Mes info, navega: Web oficial

No hay comentarios: